Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/13/2022 in Posts

  1. I'm not questioning that you've noticed a difference, in the performance, but there could be a couple of reasons, which may not be related to the timing chain at all. 1. Did you ensure the little location pin between the back of the camshaft sproket & the front of the camshaft was reinstated, when you fitted the sproket to the camshaft ? The crankshaft sproket has a giant keyway, that locates crankshaft pulley & the timing chain sprocket. The camshaft sprocket does not have a key, but a pin, that it relys on totally to lock the camshaft & chain, in the correct position. There have been those on here, that have had this pin shear, with dramatic results. 2. Did you replace the tensioner at the same time, as I assume you had a kit with it in ? 3. It could be that with the sloppy old chain, & a tensioner not working well; that the timing was out enough to effect the performance slightly, as the cam shaft drives both valves & the distrubutor; & hence has a slight effect on the ignition timing. It could be that you have to adjust the ignition timing slightly, in both directions, in increments, & see whether it makes any difference. Have you got a timing light ? That could throw up the fault, as it will indicate, whether the automatic advance/retard mechanism is working OK. Have you got a standard points type distributor ? Maybe it is time to give that an overhaul ? Let's know what you find. Trust this assists. Cheers Banjo
    1 point
×
×
  • Create New...