Taz_Rx

Si's 5kte Ke55

Recommended Posts

Members dont see this ad

OMG !   You did cook them !  

Them head studs loook like they might be  ARPs ? ? ?

Hope it's soon back on the road.

Cheers Banjo

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looks a bit more like a motor again!

Tried to bolt the manifold on this afternoon and managed to pull a stud out of the head 🤬 will have to wait until Monday now to get a helicoil for it. Once I've done that, it's manifolds on, flywheel, clutch and gearbox and back in the car! Oh and have to change the pilot bearing as it's a bit tight and crunchy.

IMG_20190105_183714.jpg

IMG_20190105_183722.jpg

  • Like 1
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looking good mate!! Bring it north for a test and tune at heathcote park. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Back to 6 stud's again... Now to pick up were I left off 2 days ago!

IMG_20190107_163436.jpg

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
56 minutes ago, Taz_Rx said:

Back to 6 stud's again... Now to pick up were I left off 2 days ago!

IMG_20190107_163436.jpg

Winning..

Share this post


Link to post
Share on other sites

For sure mate. I'll have some tuning to do, then run in and more tuning but hopefully going strong by Feb... Probably dreaming lol

Tonight's progress: Removing spiggot bearings suck... So make a child do it! Lol

Also a pic of new clutch plate. With any luck this one won't slip.

IMG_20190109_173919.jpg

IMG_20190109_192921.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Car is still at my parents so that's unfortunately not my shed. Dad's Ural in the background.

Share this post


Link to post
Share on other sites

All new rubbers etc and into their new home.

Luckily enough the RX7 550s use the same plug as the 7mge 315s, so I don't even have to change the wiring! Winning! Which isn't much of a suprise really considering both injectors use the exactly the same injector repair kit.

IMG_20190112_113944.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

And with injectors/rail in, and top half of manifold on it's ready to drop in the car. Whoa!

IMG_20190112_120115.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

... Until I realised I didn't actually put the throw out bearing and carrier in! Lol that could have been an epic failure, but luckily I realised now. Easy fix at this point.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now