Sign in to follow this  
almostreallygood

83 corolla 3tc no spark

Recommended Posts

This winter I swapped some weber dcoe's and a header onto my 3tc swapped 83 wagon, and took out all the emissions stuff that had already been half ass deleted by the PO. it ran great before starting this project. When I went to start it in the spring, it didnt fire. I'm getting 12v to the coil, so I assumed the ICM was bad, I had an MSD 6AL lying around so I wired that up, still no spark. I get no voltage reading from either of terminals at the plug going into the distributor, with the MSD or the stock ICM. I've also tried a known good distributor, and new cap/rotor.

Before I started the carb/header swap I took the engine wiring harness out to get at things better, everything is plugged in again, besides one yellow/green wire wtih a female spade connector that goes over to the drivers side, I couldnt find anywhere to plug it in and I'm not sure if it was plugged in before.

Any ideas on what to try next? Thanks.

 

pic of the car when it was running

iiUkwry.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Members dont see this ad

Your Y/G wire is for the temp gauge accoding to the wiring diagram.  There's a good copy up on rollaclub somewhere.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this