Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'bugeye'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • rollaclub.net
    • KE70.com
  • Rollaclub Technical
    • Automotive Discussion
    • General Mechanical
    • Motorsport
    • Car Electrical
    • Car Sound
    • Engine Conversions
  • Rollaclub Rides
    • Rollaclub Rides
    • Rides - non-Toyota
    • The Inner Sanctum
    • Did it Myself
  • Rollaclub Social
    • Rollaclub Social (Off-Topic)
    • Rollaclub Regional
    • News
    • Forum Support
  • matespace
    • Automotive Catalogues and Specials:
  • Market Place
    • Site Sponsors
    • For Sale - Car Parts
    • For Sale - Cars - Toyota ONLY
    • For Sale - Other (non-automotive)
    • Wanted to Buy
    • Looking for Work

Blogs

  • Best of Rollaclub
  • TOMsGPTurbo's Blog
  • Slant to Flat Conversion
  • visuli's Ke 20 Blog
  • The Silvia
  • LJMC-KE20's Blog
  • jimmy5det's Blog
  • Chadwick's Blog
  • 77KE30CS' Blog
  • deddy2012's Blog
  • little help please
  • oquinton's Blog
  • balico's Blog
  • KE72 Wagon
  • ke70 coilovers?
  • FAQTMU's Blog
  • rolla_van93's Blog
  • JJke55's Blog
  • Tezza15's Blog
  • nana_car_67's Blog
  • sweetke55's Blog
  • 78KE35
  • respect55's Blog
  • ZacKE70's Blog
  • HaydenRolla's Blog
  • HaydenRolla's Blog
  • HaydenRolla's Blog
  • *SErolla's Blog
  • Ke35 Hardtop
  • haydzzz's Blog
  • boomboom4786's Blog
  • rolesy's Blog
  • My38's Blog
  • GJM85's K Motor Blog
  • sharkboi's Blog
  • ke20rolla1971's Blog
  • Selling my rt80 corona
  • Crostek's Blog
  • Tweets ke30
  • SEM600's Blog
  • J-ROD's Blog
  • G0TRIC3?'s Blog
  • appsy's Blog
  • NEED A 22re STARTER MOTOR
  • The Kid's KE15
  • dirtyke29+1=30's Blog
  • rolla76's Blog
  • conmeow's Blog
  • corollninstyle69's Blog
  • Cleighton's T18
  • mazrotor's Blog
  • corolla_ke700's Blog
  • MartyJ's Blog
  • rolla_j's Blog
  • https://game-onlinetvchannel.com/colts-vs-titans/

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


How did you find us?


Real Name

Found 2 results

  1. Gidday guys, I'm having ongoing problems with my little 4k kp bugeye. To save a long story... I'll try generalise this as much as i can. I've been battling pinging issues and now hard starting(also won't idle on its own) So far I've replaced coil, spark plugs(twice) leads, rebuilt the carb, replaced manifold gasket with a one piece(slight vacuum leak from coby headers) I got the motor to run without pinging after i ripped the dizzy out and shifted it around. but the timing was way too advanced so i pulled it out again to restart the process. Which made it worse, it won't idle on its own and the pinging is back. I'm certain I've lined up the dizzy to correct base timing. Also another problem is the points. I can't set them with a wide enough gap(i set them to 0.45) but they keep closing almost shut. I think the cam might be worn down, has slight up and down play too) What is the correct way to install the dizzy if it has been installed back in the wrong way? Fixing the carb did help with the pinging at first but it slowly came back. Would low compression cause pinging? What elsw could cause it to ping its head off? I hope you guys can understand, wrote this out in a bit of a rush. The car runs bloody well other than the pinging, bogs a tiny bit when taking off also.
  2. Gday guys, Jay here. Complete noobie to this forum so bare with me lmao. I recently brought a dream car of mine, 1980 Kp60 Bugeye starlie. 4k motor with twin choke single carb and Gilmore pullies. pretty standard. But To cut a long story short.... I brought this planning to get it road worthy. It ran bloody well up until after I put a fresh wof/reg on her and did a full service. I changed the motor n filter, gearbox, diff oils, plus coolant and air filter. The fuel pump had a slight weep from the gasket so I took it out, cleaned it up and attempted to repair it with some rtv lol. Then later that night when I was out she started idling quite low and rough. Almost to the point where it wouldn't idle at all! What would of caused this? Is there anyway of mucking up refitting the fuel pump? Any input on this would be amazing, miss driving it already and it frustrates me that I can't just fix it.
×
×
  • Create New...